Valentijnsdag

Het is een feest wat door de eeuwen veel verschillende versies kent.

Tegenwoordig is het een erg commercieël feest geworden en draait het vooral om het geven en krijgen van bloemen (rozen) en allerlei andere cadeaus.

Vroeger was Valentijnsdag vooral een feest waarbij kaarten naar geliefden werden gestuurd. Tegenwoordig draait het steeds meer om cadeaus. De oudste Valentijnskaart die nog bestaat is gemaakt rond het jaar 1400 en is te vinden in het British Museum. In Engeland werd de afgelopen decennia sowieso het meest aan Valentijnsdag gedaan.

Oorspronkelijk werden de kaarten (of bijvoorbeeld rozen) meestal anoniem gestuurd. Tegenwoordig zetten veel mensen hun naam gewoon op de kaarten.

Na de Tweede Wereldoorlog leefde de Nederlandse bloemensector op. En de bloemisten merkten dat er rond 14 februari goede zaken werden gedaan met het buitenland. Ze probeerden het ook in Nederland zover te krijgen dat geliefden elkaar een bloemetje zouden geven. Valentijnsdag is een van de 3 meest belangrijke bloemendagen in het jaar. Tijdens de aanloop naar Valentijnsdag worden er vele 10tallen miljoenen rozen via de veilingen in Nederland verhandeld. Een heel groot deel hiervan komt tegenwoordig uit Afrika en Zuid Amerika. Maar ook voor de Nederlandse kwekers van rode rozen is er rond deze feestdag een bijzonder goede boterham te verdienen.

Rozen kan je natuurlijk tegenwoordig overal kopen, maar je zoekt wel iets moois voor je geliefde. Wij zweren bij de Hollandse rode rozen, en dan bij voorkeur ook nog de Red Naomi. Deze helder rode roos met haar subtiele geur zal jouw geliefde zeker gunstig stemmen. Kijk eens rustig rond in onze webshop, die staat helemaal vol met de meest prachtige rozen. Alles ga je hier vinden:  www.rozen.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.